GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Christchurch säger upp sin egen trollkarl

Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 11:48
Christchurch säger upp sin trollkarl. Arkivbild.
Christchurch säger upp sin trollkarl. Arkivbild.
Foto: Mark Baker/TT

Den nu 88-årige man som sedan 1980-talet fungerat som nya zeeländska staden Christchurchs egen avlönade trollkarl tvingas nu kliva av.

I spetsig hatt, svart rock och yvigt skägg har han lockat turister i tre decennier. Trollkarlen har använt sin magi för att gynna staden på flera sätt, till exempel för att hjälpa rugbylaget mot viktiga segrar.

Men Christchurch ledande tjänstemän anser inte längre att en trollkarl är rätt sätt att marknadsföra staden. Årslönen på motsvarande cirka 100 000 kronor som trollkarlen fått sedan 1998 för att utföra trolleri-tjänster dras nu in.

Men Brackenbury Channell, namnet som trollkarlen är känd under, är inte nöjd och anklagar tjänstemännen för att ha dålig fantasi.

"Jag gillar inte att bli ", säger trollkarlen till nyhetssajten Stuff.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.