GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Döms för bokföringsbrott – igen

Osby • Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 13:29

En man i 65-årsåldern, hemmahörande i Osby kommun, döms nu för bokföringsbrott.

I domen framgår att mannen under 2019 inte skötte bokföringen i sin verksamhet som sig bör – ett förhållande han också erkänt.

En försvårande omständighet för mannen bedömer rätten är att han i mars 2019, det vill säga samtidigt som han gjorde sig skyldig till den aktuella brottsligheten, dömdes för bokföringsbrott. Då blev påföljden villkorlig dom och böter.

Hässleholms tingsrätt konstaterar att brottet, samt att det är ett återfall, motsvarar en påföljd om fängelse i två månader. Dock väljer rätten istället en påföljd med villkorlig dom förenat med samhällstjänst i 75 timmar.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.