GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Femtionian upp i serieledning

Målet inför seriestarten var att hänga kvar utan kval. Men efter lördagens seger mot Forsheda leder BK Femtionian serien. Läge att revidera målsättningen?
– Nej, vi får ta lite fler segrar innan jag kan börja vara stöddig, säger Michael Wegner i Femtionian.
BOWLING • Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 17:30
Casper Gunnarsson imponerade när Femtionian besegrade Forsheda.
Casper Gunnarsson imponerade när Femtionian besegrade Forsheda.
Foto: Stefan Sandström

Eftersom ett lag har dragit sig ur serien har Sydallsvenskan delats upp i två grupper (reglerna säger att så ska ske om ett lag drar sig ur).

Och den ena gruppen toppas nu av Femtionian med fyra segrar, en oavgjord och en förlust på sex matcher. Full House, som toppar den andra gruppen, har fyra segrar och en förlust på fem matcher.

– Det har gått bra. Och vi har ju bara spelat två hemmamatcher, det kommer rätt många hemmamatcher framöver, säger Michel Wegner.

Så ni kan börja sikta betydligt högre än mot att bara hänga kvar?

– Nej, det får vi vänta med. Vi behöver lite flera segrar innan jag kan vara stöddig, säger Wegner med ett skratt.

Lördagens hemmamatch mot Forsehda slutade med 13–7-seger.

– Det är alltid jämna matcher mot Forsheda och det var det idag igen. Med fem rutor kvar hade de fortfarande chansen på oavgjort, men vi lyckades avgöra, säger Wegner och lyfter fram juniorer Casper Gunnarsson.

– Han var bäst idag med 838.

Jenny Wegner var näst bäst med 836. Jenny spelade dubbelt på lördagen; först förstärkte hon Femtionian på förmiddagen och sen åkte hon direkt till Nässjö för match med Spader Dam i damernas elitserie. Det blev seger även där för Jenny Wegner – 11–9 mot Högland efter 791 av Femtionians landslagsstjärna.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.