Annons

MFF sänkte ÖFK – upp i serieledning

Malmö FF hänger på i den herrallsvenska guldstriden.
Efter 3–0-segern mot Östersund går Skånelaget upp i serieledning.
– Det hade kunnat bli 5–0 eller 6–0, säger målskytten Antonio Colak.
Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Malmöjubel efter att Adi Nalic nätat mot Östersund.
Malmöjubel efter att Adi Nalic nätat mot Östersund.Foto: Per Danielsson/TT

Malmö FF:s tvåfrontskrig har kostat viktiga poäng i allsvenskan under hösten och resulterat i att Djurgården och AIK hamnat i förarsätet.

Men efter två raka stjärnsmällar mot Juventus och Zenit i inledningen av Champions League-gruppspelet grusades förhoppningarna om europeiska framgångar och fokus skiftades till den allsvenska guldstriden.

Annons

Och efter 3–0-segern mot jumbon Östersund är Malmö trots allt med i racet.

– Pressen är på dem. Vi fokuserar inte så jättemycket på det, men vi ska vinna de sju matcher som är kvar. Vi har ett bra lag och bra individuella spelare så det ska vi kunna lösa, säger Adi Nalic efter matchen.

"Ni ser dominansen"

Krisstämplade och nedflyttningshotade Östersund, med tio poäng upp till säker mark, stod upp bra i inledningen av den första halvleken, men när Antonio Colak fick chansen från straffpunkten och skickade in ledningsmålet strax innan paus gick luften ur jämtlänningarna.

Malmö rivstartade den andra halvleken och ökade på till både 2–0 och 3–0 inom loppet av tre minuter.

Jo Inge Berget hittade först fram till Adi Nalic med ett inspel som inhopparen lättade över MFF-bekantingen Sixten Mohlin i ÖFK-målet.

Kort senare kunde lagkapten Anders Christiansen vända upp i straffområdet och stänka in 3–0-målet med vänsterfoten.

– I andra halvlek ser ni dominansen och hur många chanser vi skapar. Det hade kunnat bli 5–0 eller 6–0, säger Antonio Colak efter matchen.

Stjärnan klev av på uppvärmningen

Trepoängaren i Östersund innebär att Malmö FF intar toppositionen i herrallsvenskan med 44 poäng efter 23 omgångar. Djurgården och AIK, som båda har en match mindre spelad, står på samma poäng som MFF men har sämre målskillnad.

Det lär ha spridit sig en del oro hos MFF-supportrarna när stjärnbacken Anel Ahmedhodzic klev av skadad under uppvärmningen, men tränare Jon Dahl Tomasson gav lugnande besked och redogjorde för 22-åringens späckade schema under landslagsuppehållet.

– Han reste med (bosniska) landslaget från Köpenham till Sarajevo, till Kazakstan till Ukraina, till Wien till Köpenhamn och sedan till Malmö. Han hade en känning i baksidan av låret så vi ville inte chansa med honom. Men det borde inte vara något allvarligt.

Emil Forsberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons