GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Papperslösa hittades två gånger om vid tillslag

I början av oktober slog polisen till mot ett byggprojekt vid ett flerfamiljshus i Sollentuna i norra Stockholm och omhändertog åtta byggarbetare som saknade arbetstillstånd – men samma visa upprepade sig.
Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 12:08
Två gånger om hittade polisen personer utan arbetstillstånd vid bygget. Bilden har inget med texten att göra. Arkivbild.
Två gånger om hittade polisen personer utan arbetstillstånd vid bygget. Bilden har inget med texten att göra. Arkivbild.
Foto: Hasse Holmberg / TT

I tisdags förra veckan gjordes ännu ett tillslag på samma plats – då upptäcktes ytterligare sex personer utan tillstånd, rapporterar Byggnadsarbetaren. Dessutom ska bygget ha haft stora säkerhetsbrister.

Enligt Arbetsmiljöverket är ärenden av den här typen, där man vid upprepade tillfällen hittar personer utan tillstånd vid en och samma arbetsplats, inte ovanliga.

– Nej, nej. Verkligen inte. Det blir allt vanligare. Vi åker ofta ut på tips och på de privata byggena går de bara därifrån. Har vi inte polisen med oss så finns det inget vi kan göra, säger en tjänsteman vid myndigheten, som av säkerhetsskäl vill vara anonym, till Byggnadsarbetaren.

Vd:n för de två bolag som har huvudentreprenad på byggprojektet i fråga uppger att han inte känner till varför papperslösa personer anlitats.

– Jag vet faktiskt inte. Alla våra underentreprenörer har arbetstillstånd, säger han till tidningen.

Klas Widestrand/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.