Annons

Häckens tappade guldet – kryssade mot AIK

Häcken tappade SM-bucklan i 0–0-matchen mot AIK.
Rosengård stod pall och såg till att guldet hamnar i Malmö.
– Jävla skit, säger Häckenmålvakten Jennifer Falk till Aftonbladet.
Publicerad 17 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Stina Blackstenius Häcken spelade 0–0 mot AIK.
Stina Blackstenius Häcken spelade 0–0 mot AIK.Foto: Christine Olsson/TT

Häcken var piskat att vinna över AIK om guldet inte skulle hamna hos toppkonkurrenten Rosengård.

Det såg på förhand ut att bli en enkel bortaseger för Hisingelaget, inte minst med tanke på den mäktiga 10–0-segern från senast lagen möttes.

Annons

Men den damallsvenska nästjumbon stod upp bra mot ett uddlöst Häcken och höll tätt matchen igenom.

Rosengård utnyttjade konkurrentens poängtapp genom att segra med 3–2 borta mot Piteå och bärga det damallsvenska guldet.

– Jävla skit, vi tappar poäng igen och det är så sjukt frustrerande. Vi kommer inte till så mycket målchanser som vi gjort tidigare, jag vet inte vad det är som börjar krångla, om det är att vi inte spelar tillsammans eller att folk har läst sönder oss, jag vet inte vad det är, säger Jennifer Falk till Aftonbladet.

Det var fjärde raka tävlingsmatchen som Häcken gick mållösa från och stjärnanfallaren Stina Blackstenius medger att det varit tufft att kombinera ligaspelet med Champions League-äventyret.

– Vi kommer från en tung period nu, vi har spelat mot helt olika motstånd också och har inte fått det att stämma. Jag tycker definitivt att det saknas tempo på bollen och vi möter ett lag som försvarsmässigt står väldigt lågt, vi klarar inte av att spela oss ur de situationerna, säger hon till Aftonbladet.

Emil Forsberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons