Annons

Laudrup tidernas danske idrottare

Michael Laudrup, som på 1980- och 1990-talen förgyllde mittfältet hos bland andra Juventus och Barcelona, har röstats fram till Danmarks främste idrottsperson genom alla tider. Eller åtminstone de senaste 125 åren.
Publicerad 17 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Michael Laudrup, här 2014, har röstats fram som de senaste 125 årens främste danske idrottsutövare.
Michael Laudrup, här 2014, har röstats fram som de senaste 125 årens främste danske idrottsutövare.Foto: Lefteris Pitarakis/AP/TT

Laudrup vann en stor i tv direktsänd omröstning om vilken dansk som presterat allra bäst inom idrotten sedan det danska idrottsförbundet bildades år 1896.

– Det är med blandade känslor jag står här. Å ena sidan är jag fantastiskt stolt över att ha fått det här priset. Å andra sidan tycker jag inte att det här är något man kan tävla i, sade han från scenen enligt DR.

Annons

I dag 57-årige Michael Laudrup slog igenom i Bröndby och spelade mellan 1983 och 1996 i Lazio, Juventus, Barcelona och Real Madrid. Bland hans titlar märks Europacupen 1992 med Barcelona och fem spanska ligatitlar.

Han gjorde 37 mål på 104 landskamper men en konflikt med dåvarande förbundskaptenen Richard Möller-Nielsen gjorde att han inte var med i det danska lag som vann EM 1992.

Bland lördagens finalister fanns även bland andra seglaren Paul Elvstrøm, simmaren Ragnhild Hveger, fotbollsmålvakten Peter Schmeichel och tennisspelaren Caroline Wozniacki.

– Det är synd att Caroline inte föddes 25 år tidigare, då hade jag inte behövt hålla på Björn Borg på 70-talet, sade Laudrup i sitt tal.

Martin Yngve/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons