Annons

Svenske talangen sjua i spanska VM-rallyt

Nästa år ska Oliver Solberg få chansen på allvar i elitklassen i rally-VM. Det blev en sjundeplats i deltävlingen i Spanien när den svenske talangen fick pröva på hetluften.
Publicerad 17 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Oliver Solberg blev sjua i spanska VM-rallyt. Arkivbild.
Oliver Solberg blev sjua i spanska VM-rallyt. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Oliver Solberg fick för tredje gången i år chansen i tyngsta klassen, WRC, och kämpade länge om sjätteplatsen, vilket skulle ha blivit 20-åringens bästa resultat hittills i en VM-deltävling.

Men problem med kopplingen och växellådan under lördagen gjorde att han tappade och slutade på en sjunde plats när tävlingen gick i mål utanför Tarragona i Katalonien.

Annons

– Jag är nöjd. Tyvärr tappade vi sjätteplatsen med "clutchen" i går, men det är fantastiskt kul att få köra här och få erfarenheten, säger Oliver Solberg till SVT.

Nästa år för Solberg chansen som fabriksförare i Hyundaistallet där han ska dela bil med spanjoren Daniel Sordo.

Belgaren Thierrey Neuville vann den spanska VM-rallyt före britten Elfyn Evans. Fransmannen Sebastien Ogier leder i sammandraget före Evans. Allt kommer att avgöras i årets sista VM-deltävling på och kring klassiska formel 1-banan i Monza i Italien i november.

Det är ännu oklart om Oliver Solberg kommer att få chansen i elitklassen i den tävlingen.

Mikael Forsell/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons