Annons

Droger bakom NHL-stjärnans död

NHL-spelaren Jimmy Hayes avled i somras, 31 år gammal.
Nu berättar familjen att fentanyl och kokain hittades i blodet vid obduktionen.
– Han ringde mig och sade "pappa, jag är fast på de här pillren och kan inte sluta", säger Kevin Hayes.
Publicerad 18 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Jimmy Hayes. Arkivbild.
Jimmy Hayes. Arkivbild.Foto: Tom Mihalek AP/TT

Obduktionen gjordes kort efter att 31-åringen hittats död i sitt hem i Milton, Massachusetts, men familjen fick först ta del av den för ett par dagar sedan.

I en intervju med Boston Globe berättar änkan Kristen och pappan Kevin om händelsen i hopp om att det en liknande tragedi ska kunna undvikas.

"Jag är fast"

Annons

Hayes, med 334 NHL-matcher i bland annat Florida, Boston och New Jersey, avslutade ishockeykarriären efter säsongen 2018/19.

Kort därefter såg Kevin Hayes hur hans son förändrades och konfronterade honom.

– Han hade en skada ett tag och började ta smärtstillande. Jag sade "Jim, jag ser ett problem här". Jag är själv en före detta missbrukare och vet hur kraftfulla de här grejerna är. Så jag sade "när du vill ha hjälp finns jag här för dig, kompis".

Han fortsätter:

– Han ringde mig tre veckor senare och sade" pappa, jag är fast på de här pillren och kan inte sluta". Vi såg till att han fick hjälp och jag trodde att han tagit sig ur det, men det här är starka grejer.

Fått kraftig kritik

Den 23 augusti avled Jimmy Hayes, 31 år gammal.

NHL har på senare tid fått kritik för att klubbarna är för frikostiga med att dela ut läkemedel utan recept. Något som bland annat svenske NHL-målvakten Robin Lehner vittnat om.

Nu hoppas familjen Hayes att Jimmy Hayes död kan leda till förändring.

– Jag hoppas att Jimmys historia kan rädda någons liv. Om det här kan rädda någon från smärtan är det bra. Det är bara så sorgligt. Jag är stolt över att vara mentalt stark, jag är en kille från gatan. Men det finns inget recept mot det här, säger Kevin Hayes.

Emil Forsberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons