Giffarna närmare allsvenskan

En drömstart och ett drömmål grundlade ännu en trepoängare.
Gif Sundsvall är ännu ett steg närmare allsvenskan efter seger med 3–0 hemma mot Akropolis i superettan.
Publicerad 18 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Sundsvalls Linus Hallenius gjorde ett av målen när Akropolis besegrades i superettan. Arkivbild.Foto: Mats Andersson/TT

Redan efter två minuter kom ledningsmålet när olycklige Akropolisbacken Oscar Pehrsson nickade Dennis Olssons inlägg i eget mål.

Om 1–0 var ett slumpmål var 2–0 ett drömmål.

På tre tillslag gick bollen från mitten av egen planhalva och i mål. Med en precis långboll dyrkade Pontus Silfwer upp bortaförsvaret och Pontus Engbloms nästa pass gav Linus Hallenius öppet mål. Det var Hallenius 13:e fullträff för säsongen.

I andra halvlek fastställde Erik Andersson 3–0 sedan ett inlägg tagit i bakhuvudet på olycklige Pehrsson och studsat ned framför Sundsvallsspelaren.

Med fem matcher kvar förstärkte Giffarna sin andraplats, tre poäng bakom ledande Värnamo. De två första lagen tar steget upp i allsvenskan. Till Helsingborg på kvalplats skiljer sju poäng, men skåningarna har en match mindre spelad.

– Det är det klassiska en match i taget som gäller, inte sväva i väg någonstans. Vi har lag bakom oss som jagar, säger Pontus Silfwer till Discovery plus.

Ett av de jagande lagen är Trelleborg som hade chansen att gå förbi Helsingborg, men tappade en 2–0-ledning till 2–2 borta mot Örgryte. Trelleborg är fyra, en poäng bakom Helsingborg.