Annons

Neymar skadad – missar CL-match

Publicerad 18 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Neymar, till höger, missar PSG:s möte med Leipzig på tisdagen på grund av skadekänning. Trots det tränade han under måndagen, här tillsammans med Lionel Messi.
Neymar, till höger, missar PSG:s möte med Leipzig på tisdagen på grund av skadekänning. Trots det tränade han under måndagen, här tillsammans med Lionel Messi.Foto: Michel Euler/AP/TT

Det blir inget spel för Neymar i Paris Saint-Germains Champions League-möte med Emil Forsbergs Leipzig.

Neymar har en skada i adductormuskeln.

Annons

"Han har en viss smärta i ljumsken efter återkomsten från landslagsspel och kommer att få behandling de närmaste dagarna innan han återkommer i träning", skriver klubben i ett uttalande.

Trots det tränade han med PSG under måndagen.

Världens dyraste fotbollsspelare spelade i båda Brasiliens VM-kvalmatcher, mot Venezuela, där han gjorde mål i 4–1-segern, och i 0–0-mötet med Colombia under senaste landslagsfönstret.

Han saknades i PSG:s 2–1-seger över Angers i Ligue 1 i fredags, precis som Lionel Messi. Argentinaren ska dock vara redo för spel mot Leipzig på Parc des Princes på tisdagskvällen.

PSG leder gruppen på fyra poäng medan Leipzig fortfarande är poänglöst efter två matcher.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons