GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Spolar vattenledningar

Hässleholms Vatten AB varnar för att vattnet kan bli grumligt och att man bör vara försiktig med att tvätta ljusa textilier, när vattenrören nu under ett par veckor framåt ska spolas igenom.
HÄSSLEHOLM • Publicerad 18 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 19:45
Arbetet påbörjas under måndagen och pågår under tre veckor.
Arbetet påbörjas under måndagen och pågår under tre veckor.
Foto: Anders Wiklund/TT

Med start på måndagen inleddes arbetet med att spola vattenledningarna runt om i kommunen. Syftet är att höja och säkra vattnets kvalitet.

Arbetet påbörjades i Hästveda och ska följas av Emmaljunga under torsdagen. Därefter är det dags för Vittsjö, Mala och Vankiva vecka 43 och 44.

Arbetet utförs genom att vattenreservoaren i ett vattenverk fylls upp på dagtid. Därefter spolas hela vattennätet i etapper, via de brandposter som finns på olika platser. Allt spolningsarbete utförs nattetid och enligt Hässleholms Vatten kommer det därför troligtvis inte att märkas speciellt mycket – däremot kan en viss grumlighet förekomma efteråt:

”Det är inget farligt men spola tills vattnet är klart igen och var försiktig med ljus tvätt under denna period” skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.