Annons

Stjärnan spelar i CL – trots fängelsedom

Lucas Hernández riskerar fängelse i ett halvår.
Trots det väntas fransmannen spela i Champions League på onsdagen.
Det bekräftar Bayern Münchens tränare Julian Nagelsmann på en presskonferens.
Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Bayern Münchens Lucas Hernández, till höger, under en träning inför Champions League-mötet med Benfica.
Bayern Münchens Lucas Hernández, till höger, under en träning inför Champions League-mötet med Benfica.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

– Jag skulle ha pratat med honom om jag hade märkt att något var annorlunda, men så är inte fallet, säger Nagelsmann inför onsdagens bortamöte med Benfica och fortsätter:

– Han är ett riktigt proffs, har tränat bra och kommer säkerligen att göra en bra insats i morgon. Han kan skilja på de två sakerna.

Annons

Den 25-årige fotbollsbacken infann sig i en domstol i Madrid på måndagen, och ska frivilligt börja avtjäna sitt sex månader långa fängelsestraff senast den 28 oktober. Hernández har dock överklagat och hoppas därmed slippa avtjäna straffet.

Efter ett våldsamt bråk med flickvännen Amelia Lorente förbjöds paret 2017 från att ha kontakt under sex månader. Men bara fyra månader senare greps Hernández på Madrids flygplats efter att i USA ha gift sig med Lorente, vars kontaktförbud inte hade trätt i kraft vid det laget. Den franske landslagsmannen dömdes 2019 till sex månaders fängelse, men överklagade domen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons