Annons

Svenska debutanter i alpina säsongspremiären

Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Sara Hector får sällskap av debutanter när den alpina världscupen drar igång i Sölden till helgen. Arkivbild.
Sara Hector får sällskap av debutanter när den alpina världscupen drar igång i Sölden till helgen. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Tobias Windingstad debuterar i världscupen och Hilma Lövblom debuterar i Sölden när den alpina säsongen drar igång traditionsenligt på glaciären i Österrike till helgen.

Störst förväntningar har kanske storslalomspecialisten Sara Hector på sig, tillsammans med Estelle Alphand som i fjol inledde en satsning på de alpina fartgrenarna. Hanna Aronsson-Elfman tog JVM-guld i storslalom förra säsongen och kör för andra gången i Sölden. Hilda Lövblom gör sin fjärde världscuptävling, den första i Sölden.

Annons

Mattias Rönngren och Tobias Windingstad är de svenska herrar som tagits ut till premiären i Rettenbachpisten.

Debuterande Windingstad, som tävlar för Jönköpings SLK, är förväntansfull.

"Jag är riktigt taggad för min världscupdebut, kanske lite överraskande att jag får den nu, men det känns grymt inspirerande och jag ska ge allt jag har!", säger han i ett pressmeddelande.

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons