GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kvinna stämmer "Dr Phil" och tv-bolaget CBS

Publicerad 21 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 13:17
Phil McGraw. Arkivbild.
Phil McGraw. Arkivbild.
Foto: Chris Pizzello/AP/TT

En kvinna i USA har stämt tv-psykologen Phil McGraw – "Dr Phil" – samt det amerikanska tv-bolaget CBS, rapporterar flera amerikanska medier.

Enligt kvinnan utsattes hon som 17-åring för sexuella övergrepp på en ranch i Utah, som den populära tv-psykologen rekommenderat henne samma dag som hon för första gången deltog i tv-programmet 2019.

Enligt stämningen utövade McGraw och tv-teamet påtryckningar på kvinnan och hennes familj för att få henne att åka till farmen och få terapi. I stället för hjälp ska hon vid två tillfällen ha utsatts för övergrepp på ranchen. Händelserna polisanmäldes, enligt LA Times.

En talesperson för Phil McGraw förnekar att denne eller tv-bolaget ska ha haft något att göra med kvinnans behandling på ranchen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.