Annons

Ännu allvarligt för skadade i Lyckseledramat

Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Inga förhör har kunnat hållas med de tre personer som skadades vid ett våldsdåd utanför Lycksele.
Inga förhör har kunnat hållas med de tre personer som skadades vid ett våldsdåd utanför Lycksele.Foto: Erik Abel / TT

Tillståndet är fortfarande allvarligt för de tre personer som skadades vid ett våldsdåd i en by utanför Lycksele i måndags. Kvinnan och det yngsta av barnen är fortfarande nedsövda på Norrlands universitetssjukhus medan det äldre barnet är vaket, men i behov av vård.

– Vi skulle behöva hålla förhör med de skadade om eller när det finns förutsättningar för det, men det har ännu inte varit aktuellt, säger David Helgesson, chef för polisens enhet för grova brott, till Västerbottens-Kuriren.

Annons

Det var i måndags morse som en man i 50-årsåldern angrep två barn under tio år och en kvinna i 75-årsåldern med ett eller flera tillhyggen. Mannen har en nära relation till alla tre.

Mannen häktades i tisdags och han ska också genomgå rättspsykiatrisk undersökning. Han har medgivit att han har skadat offren.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons