GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Geely stämplar om alla A-aktier i Volvo Cars

Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 18:11
Eric Li stämplar om alla röststarka A-aktier till B-aktier inför den planerade börsnoteringen av Volvo Cars. Arkivbild
Eric Li stämplar om alla röststarka A-aktier till B-aktier inför den planerade börsnoteringen av Volvo Cars. Arkivbild
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Biltillverkaren Volvo Cars ägare Geely Sweden har begärt konvertering av alla sina A-aktier till B-aktier i samband med Volvo Cars börsnotering, planerad till torsdag nästa vecka.

Det framgår av ett pressmeddelande från Volvo Cars.

"Konverteringen sker i enlighet med omvandlingsförbehållet i Volvo Cars bolagsordning", skriver bolaget.

Efter konverteringen, som villkoras av att det blir en börsnotering av bolaget på torsdag, kommer det bara att finnas B-aktier utestående i bolaget.

Geely Sweden är Volvo Cars huvudägare och ägs i sin tur av kinesiska Zhejiang Geely Holding, med Eric Li som huvudägare.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.