GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

M: Slopa matkrav vid alkoholförsäljning

Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 16:35
M vill avskaffa matkravet vid alkoholförsäljning. Arkivbild.
M vill avskaffa matkravet vid alkoholförsäljning. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT

Moderaterna vill förenkla reglerna för alkoholförsäljning på krogen och vill avskaffa kravet på att det också måste serveras mat.

– Det är en frihetsreform, säger M:s ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson.

Moderaternas partistämma i Helsingborg röstade ja till att slopa kravet på att krogar och barer måste ha ett eget kök i anslutning till serveringen om de vill ha tillstånd för att servera alkohol, och att de ska kunna erbjuda lagad mat.

Alkohollagen säger också att gästerna ska erbjudas ett varierat utbud av maträtter.

Ombuden ställde sig också bakom att det ska vara möjligt att sälja alkohol vid hemleverans av mat eller vid take-away.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.