Annons

En gripen efter lägenhetsbrand i Rosengård

Publicerad 23 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
En mindre brand utbröt i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Rosengård i Malmö efter att boende larmat om en hög smäll.
En mindre brand utbröt i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Rosengård i Malmö efter att boende larmat om en hög smäll.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 55-årsåldern har gripits misstänkt för mordbrand sedan en mindre brand utbröt i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Rosengård i Malmö, enligt polisen.

– Han är gripen på en annan plats än den platsen det har brunnit på. Närmare än så vill vi inte gå in på det. Vi kan säga också att vi inte har några indikationer på att det har funnits en hotbild mot aktuell lägenhet, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Annons

Branden upptäcktes sedan boende larmat om en hög smäll vid 13.30-tiden på lördagen. Kort därpå meddelade räddningstjänsten att elden var släckt.

– Det var en mindre brand som är släckt. Det har föregåtts av någon smäll som boende uppmärksammat och larmat om, säger Måns Krook, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Ingen person befann sig i lägenheten när branden bröt ut.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons