Oskarshamn segrade – trots matchstraffet

Matchstraffet på Cameron Brace höll på att bli Oskarshamns fall.
Men Jonas Engström räddade alla tre poäng efter det sena 3–2-målet mot Skellefteå.
– Tji fick jag, säger Skellefteåtränaren Robert Ohlsson till C More.
Publicerad 23 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Oskarshamn besegrade Skellefteå med 3–2. Arkivbild.
Oskarshamn besegrade Skellefteå med 3–2. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Oskarshamn fick en smakstart på matchen efter Kim Rosdahls tidiga ledningsmål och var sedan det vassare laget genom hela perioden.

Men sedan tappade Cameron Brace fattningen och satte laget i en prekär sits.

Kanadensaren satte in en brysk tackling på Adam Wisby och tumult utbröt på isen. Brace utdelade både en slashing och crosschecking mot Skellefteåbacken innan han tilldelades ett matchstraff.

Därefter väntade hela sju minuters spel i powerplay för Skellefteå – men då passade Oskarshamns Kim Rosdahl på att utöka ledningen till 2–0.

Skellefteå fick dock fortsätta powerplayspelet i början av den tredjeperioden där utdelningen skulle komma. Jayce Hawryluk reducerade redan efter 37 sekunder och minuten senare kvitterade Linus Lindström.

Stjärnan utgick skadad

Men det räckte inte till några poäng för Skellefteå. Jonas Engström blev stor matchvinnare när han satte 3–2-målet i slutminuterna.

– Vi fick till det i sista perioden och såg ut som det Skellefteå vi ska göra. Jag trodde vi skulle avgå med segern, men tji fick jag, säger Skellefteåtränaren Robert Ohlsson.

Dessutom drabbades man av ett tungt avbräck när succéforwarden Adam Mascherin tvingades bryta efter en tackling mot vänsteraxeln.

– De får nog röntga Adam så tar vi det därifrån. Vi får säkert svar under morgondagen, säger Ohlsson.

Det var andra raka segern för Oskarshamn som ligger på sjunde plats i SHL-tabellen med 22 poäng efter tolv matcher. Skellefteå är trea med 24 poäng.

"Leksand är helt värdelösa"

Samtidigt lyckades Växjö bryta Leksands supersvit på sju raka segrar. Julius Nättinen blev stor matchhjälte med dubbla fullträffar, den sista kom i förlängningen där Växjö säkrade 3–2-segern.

Växjö-tränaren Sam Hallam var måttligt imponerad av motståndet.

– Leksand är helt värdelösa i andra, medan vi kör som fan. Då blir skillnaden så stor, när ett lag inte klarar av att slå passningar på raken eller gå fullt ut i närkamper. Vi får vinna varje lös puck och blir bara modigare och modigare, sade han och fortsatte:

– Jag säger det lite med glimten i ögat. Men det är inte så Leksand vill spela, att sprida puckar runt sig.