GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sex unga dödade av landmina i Senegal

Publicerad 23 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 09:46
Senegals president Macky Sall uttrycker sorg över de sex unga personer som dog efter att ha kört på en landmina. Arkivbild.
Senegals president Macky Sall uttrycker sorg över de sex unga personer som dog efter att ha kört på en landmina. Arkivbild.
Foto: Leo Correa/AP/TT

Sex unga personer, två av dem barn, har dött efter att deras hästdragna ekipage kört på en landmina i Senegal i fredags, uppger lokala myndigheter. De sex döda uppges ha varit på väg hem från fredagsbönen.

Händelsen inträffade i den sydliga regionen Casamance, där en numera lågintensiv väpnad konflikt har pågått i snart fyra decennier.

– Minan som exploderade lades inte där nyligen. Det ligger kvar gamla minor i fälten och när det regnar kommer de fram. Vi har alltid bett om att få det här området rensat på minor, säger borgmästaren Yankouba Sagna.

Casamance är en av Senegals regnigaste regioner och är nu i slutet av regnsäsongen. Presidenten Macky Sall har uttryckt sorg och deltagande med de drabbades familjer i sociala medier.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.