GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

575 fångar fritagna av beväpnade män i Nigeria

Publicerad 23 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 11:17
Omkring 575 fångar har blivit fritagna av beväpnade män i Nigeria. På bilden syns ett annat fängelse i landet. Arkivbild.
Omkring 575 fångar har blivit fritagna av beväpnade män i Nigeria. På bilden syns ett annat fängelse i landet. Arkivbild.
Foto: George Osodi/AP/TT

Ett fängelse i staden Oyo i sydvästra Nigeria attackerades under fredagskvällen av beväpnade personer. Enligt myndigheterna har omkring 575 fångar blivit fritagna.

Det är den tredje fängelserymningen i år i Nigeria. Även anläggningar som polisstationer har det senaste året varit offer för liknande attacker.

Rymningarna från fängelserna uppges inte hänga ihop, men de utförs ofta på liknande sätt – med hjälp av sprängmedel.

Tidningen The Cable rapporterade i somras att minst 4 307 intagna rymt från fängelser sedan 2017. Uppgiften baseras på mediers rapportering.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.