GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Paus i protest i Pakistan – ledare ska släppas

Publicerad 24 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 14:45
Det blev våldsamt i sammandrabbningarna mellan anhängare till Tehreek-e-Labbaik och säkerhetsstyrkor i Lahores utkanter i lördags.
Det blev våldsamt i sammandrabbningarna mellan anhängare till Tehreek-e-Labbaik och säkerhetsstyrkor i Lahores utkanter i lördags.
Foto: K.M. Chaudary/AP/TT

Tusentals anhängare till det ultrareligiösa partiet Tehreek-e-Labbaik har gått med på att tillfälligt avbryta sin marsch mot Pakistans huvudstad Islamabad. De inledde demonstrationen i fredags, med målet att sätta press på regeringen att frige den fängslade partiledaren Saad Rizvi.

Nu meddelas att anklagelserna mot Rizvi skrivs av och att alla som har gripits i samband med protestmarschen ska släppas fria. Rizvi greps förra året i samband med protester mot publiceringen av Muhammedkarikatyrer i franska Charlie Hebdo.

Flera personer dödades i sammandrabbningar mellan partianhängare och säkerhetsstyrkor i Lahore i lördags. Rizvis parti försvarar landets hädelselag och kräver dödsstraff för alla som förolämpar islam. Partiet har en historia av att iscensätta våldsamma protester för att pressa regeringen att acceptera dess krav.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.