GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Talibanerna: Tre dödade i strider med IS

Publicerad 24 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 04:34
Talibanstyrkor uppges ha dödat tre kidnappare med kopplingar till IS i Afghanistan. Arkivbild.
Talibanstyrkor uppges ha dödat tre kidnappare med kopplingar till IS i Afghanistan. Arkivbild.
Foto: Ahmad Halabisaz/AP/TT

Talibanerna uppger att tre personer med kopplingar till terrorrörelsen IS i Afghanistan har dödats efter en tre timmar lång eldstrid. Talibanstyrkor ska därefter ha visat upp liken för allmänheten att beskåda på en bil med öppet flak.

Stridigheterna tog plats i ett höghus i staden Herat i västra Afghanistan. Enligt en talesperson för talibanstyrets inrikesdepartement hade de tre personerna varit inblandade i flera kidnappningar i området.

Talibanerna tog över makten i landet i mitten av augusti. Sedan dess har terrorrörelsen IS utfört flera dåd mot det nya styret.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.