Annons

Leksand tvingas betala tillbaka tre miljoner

Leksand fick drygt fem miljoner kronor i stöd under coronapandemin. Men nu återkrävs SHL-klubben på nästan tre miljoner, skriver Dagens Nyheter.
– Det är klart att det inte vore bra om vi behöver betala tillbaka de här pengarna, säger Leksands vd Andreas Hedbom.
Publicerad 25 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Tuff ekonomisk smäll för Leksand – återkrävs på tre miljoner kronor. Arkivbild.
Tuff ekonomisk smäll för Leksand – återkrävs på tre miljoner kronor. Arkivbild.Foto: Adam Ihse / TT

Det handlar om coronastöd för korttidsarbete. Enligt Tillväxtverket har Leksand fått utbetalt över fem miljoner, men bara beviljats cirka 2,2.

– Vi fick veta det här för några dagar sedan och nu håller vi på och tittar på om och vad som har blivit tokigt. Det är inga konstigheter från vår sida; har vi gjort fel så rättar vi till det, säger Leksands vd Andreas Hedbom till DN.

Annons

Klubben återkrävs på pengarna på grund av att man inte utnyttjat korttidsstödet på det sätt som man uppgett, skriver Tillväxtverket i sitt beslut.

Ett överraskande besked för Andreas Hedbom.

– Vi hade tolkat det som att vi gjort rätt från början. Men om vi har gjort fel så får vi titta på vad det handlar om för att kunna korrigera det, säger han.

Leksand är en av tre klubbar i SHL som återkrävs på pengar. Rögle ska betala tillbaka 75 000 kronor medan Malmö är skyldiga drygt en halv miljon.

Det är dock inte i närheten av summan som Leksand behöver betala tillbaka. Men klubben lär klara den ekonomiska smällen.

– Först måste vi utreda om och i så fall hur mycket vi ska betala tillbaka. Men oaktat det så klarar vi nog av det här, men det är klart att det inte vore bra om vi behöver betala tillbaka de här pengarna. Då får vi klara av det på ett eller annat sätt. Så är det bara. För vår del är det viktiga att det blir rätt, korrekt och riktigt, säger Andreas Hedbom.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons