GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Säsongens första seger för Röke

Röke IBK tog säsongens första seger när man besegrade Willands IBK i derbyt under onsdagskvällen. Lisa Kringstad och Sofia Eliasson såg till att skjuta alla poäng till hemmalaget.
– Vi blir bättre och bättre för varje match som går, konstaterar hemmalagets tränare Benny Sand.
Innebandy • Publicerad 27 oktober 2021 • Uppdaterad måndag 14:48
Sofia Eliasson satte enkelt 2-0 för Röke. Resultatet skulle stå sig och Rökespelarna kunde segerjubla för första gången den här säsongen.
Sofia Eliasson satte enkelt 2-0 för Röke. Resultatet skulle stå sig och Rökespelarna kunde segerjubla för första gången den här säsongen.
Foto: Stefan Sandström

Det är ingen överdrift att säga att väldigt mycket stod på spel när tabelljumbon Röke IBK välkomnade bottenkonkurrenten Willands IBK till Qpoolen i ett viktigt derby under onsdagskvällen. Röke IBK stod på 0 poäng efter de fyra första matcherna och Willands IBK hade endast spelat ihop en poäng på sina fem första matcher.

Att mycket stod på spel gick att känna av när matchen startade. En ganska händelsefattig första period bjöd inte på speciellt många heta chanser, skottstatistiken landade till slut på 6-4 i det vinröda lagets favör. Det bjöds på mycket kamp och det var Röke som lyckades skapa de bästa chanserna.

Bortalaget var skickliga med bollen och kunde ett par gånger hitta fram till nästan-chanser framför Anna Florentzson mellan Rökestolparna. Innan den första perioden var slut tryckte Röke på och testade två farliga skott som målvakten såg till att styra utanför nätmaskorna.

Om det var händelsefattigt i den första perioden bjöds publiken på en helt annan matchbild i den andra halvleken. Båda lagen kom ut på planen i ett annat tempo och det skapades chanser åt båda hållen. Sju minuter in i perioden klev kaptenen Lisa Kringstad fram och tryckte in ett viktigt ledningsmål för hemmalaget.

Willands IBK tryckte på och försökte få till en kvittering men Florentzson i målet såg till att butiken förblev stängd. Istället kunde Ida Wensley hitta fram till Sofia Eliasson med en läcker framspelning. Den sistnämnda gjorde inga misstag framför mål och satte 2-0 till Röke IBK med bara några minuter kvar av perioden.

I den tredje perioden var det försvarsspel som var fokus för hemmalaget. Willands tryckte på för att ta sig tillbaka in i matchen men Röke stod emot. Inte ens när man fick spela fyra mot fem efter att Maja Gustafsson blivit utvisad i två minuter kunde gästerna spräcka Florentzsons nolla.

Röke kunde emellanåt sticka upp i kontringar för att försöka döda matchen men gästerna stod emot ytterligare mål. Med några minuter kvar att spela valde Willands att plocka ut målvakten för att leta efter en reducering. Men Röke IBK fortsatte sitt fina försvarsspel och vann till slut matchen med 2-0.

Stämningen var på topp efter att Lisa Kringstad öppnat målskyttet i den andra perioden.
Stämningen var på topp efter att Lisa Kringstad öppnat målskyttet i den andra perioden.
Foto: Stefan Sandström

Segern är lagets första för säsongen och nu kliver man förbi Willands i tabellen. Jublet var stort när spelarna fick fira tillsammans. En av personerna som var väldigt nöjd var tränaren Benny Sand.

– Det var ju en måstematch och det kändes i båda lagen. Det var skönt att det var vi som fick in tre poäng på kontot, säger han.

Vad är det som gör att ni vinner idag?

– Vi blir bättre och bättre för varje match som går. Idag hade vi mer tur på vår sida samtidigt som vi ville mer. Sofia (Eliasson) är en utpräglad målskytt och det är skönt att ha henne tillbaka.

Tränaren riktar också beröm mot Willands som inte gjorde någon dålig match.

– Det är ingen större skillnad på lagen idag. De skapar också sina chanser.

Vad tar ni framför allt med er till nästa match?

– Vi har två och en halv vecka till nästa match och vi får fortsätta att nöta på de små detaljerna på träning. Det är ofta det som skiljer.

Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.