Annons

Stort amfetaminbeslag – man döms till fängelse

Publicerad 25 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
En man i Örebro döms till sju års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott. Arkivbild.
En man i Örebro döms till sju års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen hittade drygt 82 kilo amfetamin i en bostad vid ett tillslag i Örebro i våras. Nu döms en man i 30-årsåldern till sju års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott, rapporterar lokala medier.

"Han säger att han förvarar det mellan två säljare och att han skulle få mycket pengar för det. Hans plan är att köpa ett hus till sig och sin mor", skrev polisen i en rapport efter tillslaget, skriver Nerikes Allehanda.

Annons

Enligt tingsrätten har mannen hämtat 100 kilo amfetamin och transporterat narkotikan till Örebro. Cirka 20 kilo hade redan lämnats över till andra personer innan polisen slog till. Men mannen erkänner bara att han hanterat de drygt 82 kilo som hittades i bostaden, skriver tidningen.

Tillslaget var kopplat till den internationella polisinsatsen Trojan Shield, som möjliggjordes genom att FBI hade distribuerat den krypterade meddelandeappen Anom och lurat brottslingar att använda appen som sedan bevakades.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons