GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Buss och lastbil i krock – flera till sjukhus

Flera personer skadades när en lastbil körde in i sidan på en buss i Sundsvall. Polisen uppger att det var halt på platsen.
– Halkan har sannolikt spelat in, säger Anderz Ohlsson vid polisen.
Publicerad 26 november 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Flera ambulanser har ryckt ut till olycksplatsen i Sundsvall.
Flera ambulanser har ryckt ut till olycksplatsen i Sundsvall.Foto: Gobiten.se/TT

Totalt 14 personer har fått vård efter olyckan, enligt Region Västernorrland. Fem av dem fördes med ambulans till sjukhus, uppger räddningstjänsten. Skadeläget är inte känt.

– Det var två stycken fastklämda som vi har klippt loss. Ett antal personer i bussen var medvetslösa när vi kom fram, säger Lars Hammarström, inre befäl vid räddningstjänsten.

– De andra togs om hand av ambulanspersonal på plats.

Det färdades ett 30-tal personer i fordonen. Bussen hamnade på sidan i en brant slänt.

– Lastbilen har kört på bussen, säger jourhavande förundersökningsledare Anderz Ohlsson.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik, men ingen person är delgiven misstanke om brott. En teknisk undersökning ska göras.

– Vi måste höra vittnen, kontrollera vad det var för skick på bilen och om den här föraren gjort vad den kunnat. Då kan det resultera i att det ses som en olyckshändelse eller att han eller hon har varit vårdslös, säger Ohlsson.

Larmet kom vid 16-tiden på fredagen. Olyckan inträffade i korsningen mellan Fredriksbergsgatan och Skönsbergsvägen.

Joakim Magnå/TT

Fredrik Gunér/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.