Annons

Åkesson omvald som SD-ledare

Publicerad 27 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Jimmie Åkesson har valts om för ytterligare två år som ordförande och partiledare för Sverigedemokraterna. Han har varit partiledare sedan 2005.
Jimmie Åkesson har valts om för ytterligare två år som ordförande och partiledare för Sverigedemokraterna. Han har varit partiledare sedan 2005.Foto: Tommy Pedersen/TT

Sverigedemokraternas landsdagar har valt om Jimmie Åkesson som partiledare. Det innebär att han nu har varit partiledare i över 16 år, första gången han valdes till ordförande var 2005.

– Vi har Sveriges bästa partiledare och man ändrar inte ett vinnande koncept. Så enkelt är det, sade valberedningens ordförande Josef Fransson när han föreslog omval.

Annons

– Om vi fortsätter lite till är vi snart i kapp Alf Svensson, sade Åkesson och syftade på Kristdemokraternas tidigare partiledare som var ordförande för sitt parti i över 30 år.

Lars Larsson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons