GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dyrbart dragspel stulet från kyrka

Publicerad 27 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Ett dragspel tros ha stulits från en kyrka i Överkalix. Dragspelet på bilden har ingenting med texten att göra.
Ett dragspel tros ha stulits från en kyrka i Överkalix. Dragspelet på bilden har ingenting med texten att göra.Foto: Leif R Jansson/TT

Ett dragspel värt uppemot 170 000 kronor har försvunnit från en kyrka i Överkalix, skriver NSD.

Det specialbeställda instrumentet var förra söndagen plötsligt borta från platsen där det förvarades. Den misstänkta stölden är polisanmäld och grupper på sociala medier för dragspelsmusiker har larmats.

Kyrkomusikern och ägaren Jörgen Wennström tror att instrumentet blir svårt att avyttra utan att det upptäcks, och han säger till tidningen att det är en gåta hur det kan ha förts bort.

– När det kånkats ut borde någon ha lagt märke till det. Ett dragspel är ju inget man gömmer undan så lätt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.