Annons

Misstänkt miljonbedrägeri mot Cdons kunder

Publicerad 27 november 2021 • Uppdaterad 1 december 2021
Kunder misstänks ha lurats på varor värda tiotals miljoner kronor. Arkivbild.
Kunder misstänks ha lurats på varor värda tiotals miljoner kronor. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Kunder som handlat via en säljare på Cdon misstänks ha lurats på totalt tiotals miljoner konor.

Det misstänkta bedrägeriet ägde rum under Black Friday-veckan. Handlaren har stängs av från Cdon och företaget kommer att avsätta 15–20 miljoner kronor för att kompensera de kunder som drabbats, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

”Som du kan förstå har den här händelsen varit ganska extraordinär och omfattningen av den här incidenten har också skapat tryck på vår organisation”, skriver Allan Jung-Jensen, vd för Cdon, i ett mejl till Expressen.

Det framgår inte vilken handlare det rör sig om. Men i fredags rapporterade Aftonbladet att flera kunder som beställt elektronikprodukter på marknadsplatsen från två företag med liknande namn inte fått sina varor. I stället fick de brev med en ursäkt och en rabattkod. Båda företagen ska sedan dess ha försvunnit från Cdon.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons