Annons

150 miljoner av skattemedel rakt ner i marken

Det nya styret har kommit fram till att man vill lägga 150 miljoner på att förbereda Björklunda för bostadsbebyggelse. 150 miljoner kommer enligt oss inte räcka.
Bostäder • Publicerad 19 april 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Björklunda, första etappen som ska bebyggas med bostäder. Ett område mellan förlängningen av Maglegatan och Österåsgatan i Hässleholm.
Björklunda, första etappen som ska bebyggas med bostäder. Ett område mellan förlängningen av Maglegatan och Österåsgatan i Hässleholm.Foto: Kristina Höjendal

Sverigedemokraterna är djupt kritiska till denna satsning. Vi måste börja lägga pengar på det vi redan har istället för den ohämmade utbyggnadssatsning som styret med M och S står för. Dessa 150 miljoner hade vi i SD att istället valt att lägga på den stora underhållsskuld och problematik som våra kommuninvånare möter dagligen i kommunen.

Exempelvis lägger vi medel för att optimera hela Österåsområdet för att kunna vara välfungerande för alla de föreningar som har sin verksamhet där. Det behövs en inomhushall för fotboll samt fler planer. Vi lägger istället medel på Q-poolen och det gamla simhallsbadet för att få precis det som behövs bland annat för friidrott, innebandy och kampsport.

Annons

Nu står vi istället med dessa områden i förfall utan en krona planerad för åtgärd. Ja förutom 13 miljoner som man nu lägger på ishallen efter att SD initierat den satsningen Vi vill också lägga medel för att kunna göra en plan för hur våra skolor på landsbygden ska säkras, utvecklas och bevaras för framtiden.

Nu ser vi även att styret kör fram en plan för västra centrum som ytterligare står för en ohämmad utveckling av kommunen som inte ser till Hässleholms kommun och kommuninvånarnas bästa.

Sverigedemokraterna står för att stoppa takten på utbyggnad, vi måste lägga medel för att underhålla alla de dåligt underhållna fastigheter och områden som vi idag har problem med.

Sverigedemokraterna ser med fördel att man istället fortsätter utbyggnad för villatomter på Garnisonsområdet där det finns stora möjligheter för utbyggnad till en mindre kostnad än de 150 miljoner som man nu vill gräva ner i marken på Björklundaområdet.

Är Björklunda på väg att bli den nya Pärlanaffären? Eller kanske den nya dryportsaffären?

Hanna Nilsson (SD)

Ulf Berggren (SD)

Sven Lundh (SD)

Susanne Lottsfeldt (SD)

Paul Thurn (SD)

”Vi lägger istället medel på Q-poolen och det gamla simhallsbadet för att få precis det som behövs bland annat för friidrott, innebandy och kampsport.”
Annons
Annons
Annons
Annons