Annons

Åk hemifrån om ni inte gillar cruisingen

Visst Klas-Håkan Petersson och Peter Nilsson-Johansson blir det kritik mot era insändare.
Cruisingen i Hässleholm • Publicerad 5 juni 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Ni tycker alltså att tusentals människor som ser detta som en folkfest är helt dumma i huvudet för att vi sitter och tittar på detta spektakel år efter år?”, frågar sig skribenten.
”Ni tycker alltså att tusentals människor som ser detta som en folkfest är helt dumma i huvudet för att vi sitter och tittar på detta spektakel år efter år?”, frågar sig skribenten.Foto: Hanna Franzén

Varje år finns det folk som är hårt kritiska mot Powermeet och det får ni vara, men varför skriva om det i tidningen? Det slutar ju på samma sätt varje år och det vet vi alla. Så någon överraskning är det ju inte.

Ni tycker alltså att tusentals människor som ser detta som en folkfest är helt dumma i huvudet för att vi sitter och tittar på detta spektakel år efter år? Kanske alla är Sverige demokrater också som någon beskyllde det bilåkande folket för. Visst jag håller med om att det är ett jädra svineri, men hur enkelt är det inte för kommunen att sätta ut soptunnor med jämna mellan och bajamajor, även bilåkarna och publiken blir ju nödiga.

Annons

Det blir nog skräp ändå men säkert inte i den mängden. Det skulle nog sparat tid för kommunens gata park med städning. Eller varför inte bjuda in föreningar för att städa och tjäna ihop en liten peng, detta görs på flera håll i Sverige.

Att det dånar och spelas högt och att dom sitter lite överallt på bilarna hör ju till och farten är snigelfart eller står det helt stilla. Att polisen vaktar och har överseende med det hela tycker jag är bra, men dom ser också till att det inte går över styr. Vi måste visa alla att polisen inte alltid viftar med bötesblocket.

Jag tror dom ser det hela som en kul grej. Jag vill råda er till en sak, varför inte lämna stan över helgen, eller stänga fönster och dörrar och gilla läget för en dag. Gå sen inte ut på stan och reta er dagen efter, ni vet ju redan vilken syn ni möts av! Det finns ju andra ställen att gå på! Powermeet är en folkfest som finns över hela landet och med samma resultat dagen efter, eller är bättre organiserat. Det finns också gnällspikar som ni över hela landet är jag helt säker på, men låt dessa bilåkare i alla åldrar visa upp sina bilar i vilket skick dom än är i, dom måste ju vara godkända av bilbesiktningen även om man har svårt att tro det.

Visst är det en miljöbov alltihop, men lilla Sverige kan inte ensamt rädda världen. Det drar också in stora pengar till våra handlare och bensinmackar runt om i stan. Och att det blir bråk på fyllan har funnits alltid. Allt sedan alkoholen uppfanns. Kanske rentav ni också slagits på fyllan?

Nej, låt oss Powermeet älskare få leva upp en gång om året utan mötas av kritik i massor veckan efter! Att föräldrarna som låter sina barn se detta spektakel är ju upp till dom själva, vem är ni att döma!!

Helen

”Och att det blir bråk på fyllan har funnits alltid. Allt sedan alkoholen uppfanns. Kanske rentav ni också slagits på fyllan?”
Annons
Annons
Annons
Annons