GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Aldrig varit problem att hitta en ledig parkeringsplats

Nu kokar och jäser det med ilska hos många av oss kunder på Ica Kvantum och Systembolaget med flera andra butiker i Åhus. Både bland oss boende i Åhus och sommargäster, återkommande och förstagångs besökare.
P-skiva • Publicerad 15 juni 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I vintas infördes kravet på p-skiva i Åhus.
I vintas infördes kravet på p-skiva i Åhus.Foto: Mikael Persson

Själv har jag bott i Åhus sedan 1979 och varit stamkund på Ica, där jag i över fyrtio år vant mig vid att ställa bilen för att gå in och handla. Helt plötsligt blir man bestraffad med 400 kronor i böter om man agerat som man gjort i 42 år, alltså ställt sin bil för att gynna ortens näringsidkare, men glömt att lägga fram en parkeringsskiva.

Båda mina döttrar med familjer som bor i Åhus är drabbade av farlig glömska, som genererat dem stygga böter, för att man agerat av hävd och gammal vana när man ställt sin bil för att handla! Jag vet att Ica som är den stora aktören på området inte äger marken, men tillsammans med Systembolaget borde man få stopp på denna miserabla jakt på kunder, som den hyperaktive parkeringsvakten bedriver.

”Är det konstigt att man blir förbaskad, när man själv, släkt och vänner, redan i år blivit bötfällda med flera tusen kronor?”

Tilläggas kan också göras att när de nya parkeringsreglerna kom i bruk, fick man vara detektiv för att se skyltar med upplysning. Är det konstigt att man blir förbaskad, när man själv, släkt och vänner, redan i år blivit bötfällda med flera tusen kronor, som alltid upptäcks på vindrutan, när man redan drabbats av de prishöjningar vi alla måste genomlida i butikerna!

Nu har vi ju som väl är andra köpställen i Åhus, där man inte riskerar straffavgift för glömska! Jag har hört att argumentet för införande av parkeringsskiva, skulle vara att vissa närboende och anställda på Rönnowskolan missutnyttjade parkeringen, avsedd för kunder, vilket kanske är möjligt. Men detta är en överdrift och ett veritabelt dravel! Jag har aldrig missat att få en parkeringsruta, inte ens till jul, midsommar eller Beachfestivalen. På höger sida om infarten är så gott som alltid de flesta parkeringsplatserna lediga!

Dessa nyinförda parkeringsregler är precis vad man inte skall syssla med på en ort som Åhus, där välkomnande och trevnad skall vara i högsätet ! Så vänligen tänk om gör rätt!

Roger Hildebrand

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.