Annons

Ändrar man sin åsikt när man inte längre styr?

Ni skriver i er insändare att ”Hässleholms integrationsstrategi som beslutades den 16 januari för 2024, är en kvarleva från tidigare regeringars ansvarslösa invandringspolitik”.
Integration i Hässeholm • Publicerad 26 januari 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Axel Johnsson (M) i arbetsmarknadsnämnden, ger svar på SD-kritik.
Axel Johnsson (M) i arbetsmarknadsnämnden, ger svar på SD-kritik.Foto: Sofia Åström

Svar på Sverigedemokraternas insändare om integrationsstrategin i arbetsmarknadsnämnden, Hässleholms kommun.

Sanningen är dock att strategin är en kvarleva från tiden då Sverigedemokraterna satt i styret i Hässleholms kommun. Integrationsstrategin är nämligen exakt samma som SD utan några invändningar ställde sig bakom i december 2022.

Annons

Då hade den moderatledda regeringen redan påbörjat sin omläggning av migrationspolitiken. Nu när integrationsstrategin kom upp för årlig genomlysning så valde SD att inte längre att stötta den, trots att de tidigare gjort det. Ni skriver också i er insändare att ”motprestation är lika viktigt som rättigheter och inte som nu helt obefintlig”.

Dock är motprestationer inte alls helt obefintliga, utan det ställs exempelvis redan idag krav för att få rätt till ekonomiskt bistånd. Moderaterna är definitivt för kravställande. Dock anser jag inte att det är lämpligt att skriva in detta i kommunens integrationsstrategi, som riktar sig till kommunens verksamheter och inte till de enskilda kommuninvånarna.

Axel Johnsson (M)

1:e vice ordförande Arbetsmarknadsnämnden.

”Dock är motprestationer inte alls helt obefintliga, utan det ställs exempelvis redan idag krav”
Annons
Annons
Annons
Annons