Annons

Bistert när fina badhus läggs ner utan eftertanke

Det är den bistra sanningen när S och M lägger ner badhuset i Tyringe som är upprustat för cirka 17 miljoner. Även Bjärnums badhus ryker där man bland annat investerat i bubbelpool.
Badhusen i Hässleholm • Publicerad 11 maj 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skandal att hantera skattepengarna illa och att lägga ner simhallarna i Tyringe och Bjärnum, tycker skribenten Göran Jönsson från Sösdala.
Skandal att hantera skattepengarna illa och att lägga ner simhallarna i Tyringe och Bjärnum, tycker skribenten Göran Jönsson från Sösdala.Foto: Sofia Åström

Qpoolen och varmvattenbadet på Hässleholmsgården är ett minne blott. Skandal är ordet att hantera skattemedel på detta sätt. Vi i Sösdala är som ni vet redan brandskattade på vår simhall beroende på bristande underhåll. Allt detta drabbar orterna som är berörda på grund av ett skrytbygge på cirka 500 miljoner kronor i centralorten.

Var finns konsekvens och eller resursbeskrivningar för detta projekt? Jag kan bara instämma med Mikael Björklund i simklubben S71 i Hässleholm och Bo-Anders Friberg i Tyringe som i debattartiklar påtalat följderna av ert beslut. Det måste vara ogenomtänkt att genomföra dessa nerläggningar. Hur har ni tänkt att hantera kostnader och konsekvenser för att transportera elever från hela kommunen. Miljöaspekter transportrisker förlorad undervisningstid med mera. Är detta något som BUN (barn-och utbildningsnämnden) skall hantera? Finns det tider för alla dessa elever i skrytbyggget? Som föreningsmänniska förstår jag frustrationen från Tyringe och Bjärnum.

Annons

Jag har sett hur de styrande tagit död på Sösdala SS (simklubben) verksamheter. En av kommunens mest aktiva föreningar för både ung och gammal.Tänk er för. Dessa tänkta nerläggningar är ett dråpslag för berörda orter.

När det gäller ekonomin i kommunen finns det tydligen medel till nyinrättade tjänster i storleksordningen så där en 75 000 i månadslön.Vad är nästa steg i planeringen för att leka storstad?

Är det en skyskrapa som skall innehålla de planerade 1 800 lägenheterna i centralorten? Eller på Björklunda där ni är beredda att slänga ut 150 miljoner innan det över huvud taget går att börja bygga?

Vad är nästa steg? En tunnelbana till garnisonen och till T4 området med flera hållplatser? Kom ner på jorden är min uppmaning till de styrande för vi i kransorterna vill gärna ta del av det ni har i spenderbyxorna! Mitt motto är. Hela kommunen skall leva!

Göran Jönsson

Sösdala

”Vad är nästa steg? En tunnelbana till garnisonen och till T4 området med flera hållplatser?”
Annons
Annons
Annons
Annons