Annons

Borgen är en fantastisk tillgång som måste bevaras

I helgen åkte jag från Stockholm till Osby för att besöka Borgen och se Gullis Talkshow.
Borgen i Osby • Publicerad 28 mars 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gulli, Jessica Perssons trogna Osbyfigur, har en egen show. Värd att åka ända från Stockholm för att se, enligt skribenten.
Gulli, Jessica Perssons trogna Osbyfigur, har en egen show. Värd att åka ända från Stockholm för att se, enligt skribenten.Foto: Marcus Enochsson

Under dessa dagar hann jag med att bo skönt på Stora Hotellet, fika på Börjes, en smarrig toscabakelse. Jag åt en god bakad potatis till lunch på Linneas Konditori, utsökt lax till middag på Borgen. I bokhandeln köpte jag fina vykort. All heder till bokhandeln som fortfarande har vykort från orten och inte bara generella kort av typen Greetings from Sweden. Man kan till och med köpa ett vykort på bokhandeln i bokhandeln. Bara en så’n sak! Och jag inhandlade en hårklämma på Ica. Anledningen? En dålig hårdag.

Ja, jag hann med annat också, gratis saker som promenad, kyrkan, Peter Apelgrens konstverk biblioteket med mera.

Annons

Men det var inte gratis saker jag ville skriva om här utan utgifter eller snarare de inkomster som min lilla resa inbringade till olika näringsidkare.

Inga jättestora summor, inte som när Taylor Swift ska besöka Stockholm. Då väntas besökarna spendera en halv miljard i samband med hennes tre konserter enligt Stockholms Handelskammare och Stockholm Live. Nu är ju inte Gulli Taylor Swift, än.

Men ändå, kultur och nöjesevenemang drar in pengar.

Jag tycker det är viktigt att säga, Borgen är en fantastisk tillgång till Osby. Borgen drar folk. Borgen ger inkomster till staden. Borgen är värd att bevara och utveckla.

Hur Gullis Talkshow var? Lysande.

Susanna Eklund

Stockholm

”Snarare de inkomster som min lilla resa inbringade till olika näringsidkare.”
Annons
Annons
Annons
Annons