Annons

Bra att kommunen köper Vittsjö idrottspark

Vissa politiker uttrycker sig väldigt märkligt när det gäller kommunens eventuella köp av Vittsjö idrottspark.
Vittsjö Idrottspark • Publicerad 8 maj 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Inte alls vansinnigt att kommunen köper Vittsjö idrottspark, anser skribenten.
Inte alls vansinnigt att kommunen köper Vittsjö idrottspark, anser skribenten.

Vansinnigt säger någon, en annan tycker det är ett förtäckt bidrag.

Jämfört med en 4 miljoners renovering av Tyringes badhus ena året och nedläggning nästa är det däremot som en droppe i havet. Då är 8 miljoner ett lågt pris för en sådan anläggning. Är det egentligen någon mer än Lena Wallentheim av politikerna, som besökt idrottsplatsen i Vittsjö.

Annons

I så fall säkert inte på kvällstid mellan 18-21 när alla fotbollsplanerna och friidrottsarenan är fullt utnyttjade av barn och ungdomar, som tränar under ledning av föräldrar och andra ungdomar. Uppehåll då endast för vintermånaderna.

Vittsjö GIK har också ett herrlag i division 6 som tränar och spelar där. Lagupp-ställningen innehåller oftast 7-8 namn på unga spelare med utländsk härkomst. Tala om integration! Vittsjö IP är också nästan att jämföra med en ungdomsgård utan avlönad personal.

Jag vill uppmana alla kommunens politiker att besöka Vittsjö IP när det allsvenska laget spelar hemmamatch för att på plats göra sig en uppfattning om hur många volontärer det finns som jobbar gratis åt klubben. Naturligtvis skall de betala full entré

Bert Oredsson

”Jag vill uppmana alla kommunens politiker att besöka Vittsjö IP”
Annons
Annons
Annons
Annons