Annons

Dags att stoppa sötsuget från att ta över

När man blir tagen på bar gärning med handen i kakburken så är det svårt att värja sig med några andra förklaringar mer än den som är den riktiga.
Politik i Kristianstad • Publicerad 4 juni 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten kritiserar politiker i Kristianstad.
Skribenten kritiserar politiker i Kristianstad.Foto: Jurek Holzer / SvD / TT

Vilken är då den riktiga och ärliga förklaringen? Att be om ursäkt, vara ångerfull och erkänna att det var dumt och uppsåtet med handlingen var inte att såra någon men suget efter sötman var så stark att man inte kunde låta bli. Då kan man bli ursäktad och förlåten för den gången, det är så det normalt brukar fungera.

Att göra det motsatta med hårresande motsägelsefulla förklaringar och sen också skylla på andra är och förblir inte trovärdigt. Vill man erhålla tillförlitlighet och pålitlighet så skall man också uppträda på ett sådant sätt som det förtjänar, i annat fall så får man acceptera förlorad trovärdighet.

Annons

Är det inte nu dags Camilla Palm (M) och Christina Borglund (KD) i Kristianstad att fundera, agera och verka för er egen trovärdighet och inte dras med och låta sötsuget ta överhanden?

Gordon Sandström

”Att göra det motsatta med hårresande motsägelsefulla förklaringar och sen också skylla på andra är och förblir inte trovärdigt.”
Annons
Annons
Annons
Annons