Annons

”Eurovisionen håller vi på den israeliska sångerskan Eden”

Beklämmande att läsa insändaren av Styrelsen Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund Kristianstad den 6 maj om att utesluta Israel från Eurovision. Sådan blåögdhet och naivitet.
Eurovision Song Contest • Publicerad 11 maj 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Eden Golan, sjunger Israels bidrag. ”Klart många blir upprörda att judarna inte villigt går till slaktbänken utan slåss för sin existens!”, resonerar skribenten.
Eden Golan, sjunger Israels bidrag. ”Klart många blir upprörda att judarna inte villigt går till slaktbänken utan slåss för sin existens!”, resonerar skribenten.Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Det var Hamas som gick till attack med bestialisk slakt på ungdomar som firade en festival i fredens och kärlekens tecken. Det var Hamas som dödade urskillningslöst spädbarn, mödrar, fäder och åldringar.

Det var Hamas som våldtog kvinnor på de mest grymma och förnedrande sätt och tog både levande och döda som gisslan till Gaza. Vilket annat land skulle låta detta ske utan att reagera? Terroristerna i Hamas är ingen armé som man kan slåss mot. De är civilt klädda, gömmer sig bland befolkningen bakom kvinnor och barn. Sjukhusen används som vapenlager och ge skydd till sig själva. Ju fler som dödas är bra för deras propaganda, helst barn och sjuka.

Annons

Ledarna själva gömmer sig i rika arabländer och gnuggar händerna förtjust när de kan meddela att så och så många har dött för de bryr sig inte ett dugg om sin befolkning. Inte att förglömma att Iran är en av dem som förser Hamas med pengar och som har ett ändamål - döda alla judar och ta den lilla, lilla remsa av land som de har. De säger det rakt ut, de vill inte ha fred, de vill förinta Israel.

Klart många blir upprörda att judarna inte villigt går till slaktbänken utan slåss för sin existens! Vilket land hade acceptera leva sådan förhållanden som de tvingats till sedan staten Israel skapades?

I Eurovisionen håller vi på den israeliska sångerskan Eden och vi tänker på alla de vackra unga människorna som dödades skoningslöst på en ökenfestival. Det firades på gatorna i Sverige över att Hamas hade lyckats döda, våldta och tillfångata barn, ungdomar, åldringar, sjuka.

Är det så vi ska ha det i Sverige? Är det de som bär på hat som ska höras? Tack till Sofia Nerbrand, politisk redaktör som alltid skriver klokt och balanserat.

En röst

”I Eurovisionen håller vi på den israeliska sångerskan Eden och vi tänker på alla de vackra unga människorna som dödades skoningslöst på en ökenfestival.”
Annons
Annons
Annons
Annons