Annons

”Familjens hus” – fint initiativ från S som blev verklighet

Så har äntligen Östra Göinges Familjecentral invigts den 16 januari 2024. Inte en dag för tidigt anser vi Socialdemokrater.
Familj • Publicerad 9 februari 2024 • Uppdaterad 10 februari 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Invigningen av Familjens hus i Knislinge sköttes av Daniel Jönsson Lyckestam från Moderaterna.
Invigningen av Familjens hus i Knislinge sköttes av Daniel Jönsson Lyckestam från Moderaterna.Foto: Mikael Persson

Daniel Jönsson Lyckestam (M) fick den äran att hålla invigningstalet. Socialdemokraterna har verkligen kämpat i nästan fem år för en Familjecentral. Jag började med en interpellation år 2019. Därefter blev det en motion året därpå, 2020, till kommunfullmäktige. Jag fick vänta över ett år på svaret. I svaret gick det att läsa bland annat ” att kommunen ser det som principiellt problematiskt att starta en ny verksamhet (öppen förskola) som konkurrerar med en fristående aktör från den ideella sektorn”.

Vi Socialdemokrater ansåg att kyrkans öppna förskola blev ett komplement till Familjecentralen, inte en konkurrent som Treklövern ansåg. När kommunfullmäktiges ledamöter diskuterade motionen angående Familjecentralen sa en ledamot i treklövern till mig om det ändå kommer att bli en Familjecentral så ska du inviga den, Lena. Men det har han nog glömt, för det är ett par år sedan.

Annons

Vi Socialdemokrater föreslog att Familjecentralen skulle vara i Knislinge, eftersom vårdcentralen i Knislinge var under ombyggnation och tillbyggnad. Här fick vi också mothugg, det var lämpligare med Broby, för där var bättre bussförbindelse.

Treklövern hade också tankar om en ”Familjecentral a la Göinge”. Men nu har vi Familjens Hus i Knislinge, vilket vi Socialdemokrater gläder oss åt, tillsammans med många andra. Tyvärr saknas mödravård med barnmorska och vi hoppas att detta kommer också att lösas inom snar framtid.

Med denna insändare vill vi Socialdemokrater önska Familjens Hus all lycka till, ni behövs i vår kommun!

Avslutningsvis så kan jag konstatera att trägen vinner.

Lena Svensson

Socialdemokraterna

”Tyvärr saknas mödravård med barnmorska och vi hoppas att detta kommer också att lösas”
Annons
Annons
Annons
Annons