Annons

Finns ingen respekt och tolerans för våra seder och bruk

Undertecknad har träffat på många kulturer och religioner under mina resor. Har alltid respekterat andra länders seder och bruk.
Kriminalitet • Publicerad 19 april 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Upplopp med stenkastning och brinnande bilar på Ramels väg på Rosengård i Malmö. Skribenten skriver om total brist på respekt för svenska seder och bruk.
Upplopp med stenkastning och brinnande bilar på Ramels väg på Rosengård i Malmö. Skribenten skriver om total brist på respekt för svenska seder och bruk.Foto: Johan Nilsson/TT

Har exempelvis blivit tillrättavisad vid ingång till moské med skorna på eller min frus bara axlar inom katolska världen. Fick köpa sjal utanför kyrkan. Vill verkligen visa respekt och tolerans.

Vi har importerat ett gigantiskt problem under de sista åren och möts definitivt inte av respekt och tolerans. Personer som tar sig friheter i vårt land som inte är vad vi är vana vid.

Annons

Personer, (tonåringar), som går omkring med vapen och försöker ”lösa problem” på ett sätt som jag inte förstår. Vad blir straffet? Jo, mycket liten tid i fängelse eller ungdomsvård.

Jag har kommit till den punkten i mitt liv där jag kräver hårdare tag. Om jag begår brott ska jag utvisas ur Sverige och skickas till hemlandet med förbud att återvända på livstid, oavsett hur situationen är i hemlandet. Det svenska uppehållstillståndet är förbrukat.

Unga flickor mördas, pappa i sällskap och inför ögonen på sin son med flera. Fy vad hemskt. Senaste förslaget om att ”stoppa gängkriminella vid gränsen” är ännu ett förslag som är ett slag i luften.

Vi har mycket frihet i Sverige, men rensa ut med hårdare tag för våra efterkommandes skull.

Gert-Åke i Osby

”Om jag begår brott ska jag utvisas ur Sverige och skickas till hemlandet med förbud att återvända på livstid, oavsett hur situationen är i hemlandet.”
Annons
Annons
Annons
Annons