Annons

Finns polisen i Östra Göinge? – ”less på att usättas för stölder”

Sitter och läser morgontidningen, ännu ett inbrott, ännu en stöld! Då börjar jag koka inombords. Vilka är de människorna som utsätter folk för de här brotten? Är polisen dom på spåren?
Stölder i Östra Göinge • Publicerad 9 februari 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten undrar om polisen är närvarande i Östra Göinge. Bild från ett inbrott i Allt möjligt verkstaden i Broby 2021.
Skribenten undrar om polisen är närvarande i Östra Göinge. Bild från ett inbrott i Allt möjligt verkstaden i Broby 2021.Foto: Privat

Otryggheten av dessa brott är något som växer i denna kommun. Så ska det inte behöva vara. Ännu fler frågeställningar börjar poppa upp.

Var är polisen i Östra Göinge? Vem styr och leder arbetet i Östra Göinge? Vilka är poliserna i Östra Göinge? Vad gör och jobbar polisen med i Östra Göinge? Hur många brott klaras egentligen upp i Östra Göinge? Ja, frågorna börjar bli många.

Annons

Jag och många fler, både privatpersoner och företagare börjar bli väldigt less på att bli utsatta för stölder.

Jag blev utsatt för en stöld i mitt kostall för ett par veckor sedan, det var dock endast till ett värde av 5-6 000 kronor, vilket jag är glad för.

Grannens verkstad blev tömd på allt av värde samma natt. Några dagar efteråt inträffar en ny stöld i Broby där de sågar upp väggen för att komma åt de grejor de vill ha.

Ska det vara på detta viset, att folk ska bli utsatta för brott efter brott? Var är då polisen? Ingen som vet, ingen har sett dom. De verkar inte bry sig. ”Ta några foton på skoavtryck och spara” fick min granne som svar. Är det vårt jobb att göra det polisen ska göra? Ska Östra Göinge bli ett mecka för kriminella som roffar åt sig det de vill ha?

Nej, det tycker jag sannerligen inte. Dags att vakna polisen! Vi medborgare vill se er i rörelse i kommunen. Vi vill känna att ni bryr er, att ni försöker.

Den känslan har vi inte. Vi ska inte bara se er när det är mord, misshandel och skottlossning. Kom igen nu och visa er. Ni behöver faktiskt finnas på plats så ni lär känna människorna som bor här så ni har lite koll och kan lägga ihop ett och ett.

Det är inte ens säkert att de som är på stöldturné ens bor i kommunen, men då måste ni komma fram till det och göra något åt det.

Jag önskar att polisen orkar bemöta mina frågor, så medborgarna får ett svar på vad polisen gör och vad de kommer att göra för att förbättra sig, för det de gör nu duger inte.

Johan Lindgren

Emmislöv

”Ska det vara på detta viset, att folk ska bli utsatta för brott efter brott? Var är då polisen? Ingen som vet, ingen har sett dom.”
Annons
Annons
Annons
Annons