GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Folkets väl var emot planen redan vid första remissen

I en insändare 20 maj påstår Hanna Nilsson (SD) att just Sverigedemokraterna är det enda parti som varit emot den energi- och klimatplan som anförts ligga till grund för köttfärsskandalen på äldreboendena. Det är fel.
Äldremat • Publicerad 24 maj 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ernst Herslow, Folkets Väl.
Ernst Herslow, Folkets Väl.Foto: Stefan Olofson

Redan 27/1 2021 när miljö- och stadsbyggnadsnämnden beslutade att planen skulle skickas ut på remiss protesterade endast Folkets väl, och påpekade i en protokollsanteckning att planen innehöll en mängd orimligheter, svagheter och floskler. När planen trots detta skickades ut på remiss, svarade Folkets väl i sitt remissvar att hela planen bygger på felaktiga premisser och därmed är oantagbar.

Vad gäller sakfrågan visar den på ett övertydligt sätt hur ”klimatväxling”, klimathysteri och den meningslösa jakten på koldioxid yttrar sig inte bara i kollapsande energisystem och skyhöga sossepriser på bränslen, utan nu också drabbar intet ont anande äldre och deras mat. Miljöpartiets Dolores Öhman påstår att det är positivt för klimatet om man blandar in vegetariska produkter och ersätter kött med veganska produkter och sojakött. Med tanke på att Sveriges nettoutsläpp av koldioxid utgör 0,1 promille av de globala utsläppen undrar man hur det står till med MP:s (och för den delen även S, V och C:s) förmåga att genomföra konsekvensanalyser av sin egen politik.

”Vad gäller sakfrågan visar den på ett övertydligt sätt hur ”klimatväxling”, klimathysteri och den meningslösa jakten på koldioxid yttrar sig inte bara i kollapsande energisystem och skyhöga sossepriser på bränslen, utan nu också drabbar intet ont anande äldre och deras mat.”

Denna brist verkar också Moderaterna lida av: Hanna Nilsson påpekar hur även Lina Bengtsson kritiserar planens effekter trots att hennes eget Moderat-parti tidigare inte protesterat. M har tydligen anammat den gamla sossetraditionen att gå i opposition mot sig själva.

Ernst Herslow, Folkets väl

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.