Annons

Fortsätt Greta, du är klokare än många andra

Lars-Ivar Ericsson (C) har i ett inlägg på debattsidan uppmanat Greta Thunberg och andra miljöaktivister att de borde sköta studier eller jobb istället för att ockupera ingången till riksdagshuset som de gjorde.
Greta Thunberg • Publicerad 22 mars 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten tycker att Greta Thunberg gör rätt i att protestera.
Skribenten tycker att Greta Thunberg gör rätt i att protestera.Foto: Samuel Steén/TT

Jag tycker att Greta Thunberg verkar fullärd. Jag tycker att hon och de andra som deltog i protesten är mycket klokare än många av dem som uppbär lön för att försöka komma fram till vad som måste till för att miljöförstöringen måste upphöra men som inte kan uppvisa något resultat av ”jobbet” som man tycker att man har utfört de gånger man diskuterat detta i riksdagen.

Så är det någon, eller några, som behöver studera så är det dom som bara älter och älter utan att komma till rätta med vad som behöver göras för att yngre människor, som Greta Thunberg, inte ska behöva ärva ett jordklot som är fördärvat av farliga utsläpp eller krig och elände. Eller ärva ett jordklot där det varit viktigare att se till så att man har så mycket vapen som möjligt än att lägga resurserna på att ta hand om det enda jordklotet vi har. Fortsätt med det du gör Greta du är klokare än många andra.

Annons

Anita Rosengren

”Eller ärva ett jordklot där det varit viktigare att se till så att man har så mycket vapen som möjligt”
Annons
Annons
Annons
Annons