Annons

Fullt upp för Göte Färm (SD) med 15 kommunuppdrag

Nej Sandra Frostensson (S), jag förstår att du inte vet vad uppdraget som oppositionsråd innebär, för du är tydligen lika illa informerad som vi i Sverigedemokraterna blev av ert tidigare oppositionsråd, där han med all tydlighet inte följde kommunallagen i det avseendet.
Frostensson-Färm • Publicerad 24 oktober 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sandra Frostensson (S) och Göte Färm (SD)skakar hand i fullmäktige.
Sandra Frostensson (S) och Göte Färm (SD)skakar hand i fullmäktige.Foto: Mikael Persson

Förutom att granska styret, följer det som oppositionsråd en del andra uppdrag vilket jag i min enfald trodde du visste, men så blir det när inte informationen når över sin egen trångsynta tröskel. Utöver följer ytterligare 14 uppdrag i Östra Göinge kommun, så att fylla dagarna med jobb är inte ett problem för mig.

Att jag sedan även är invald i regionfullmäktige med de uppdrag som finns på agendan, så ja jag har att göra.

Annons

När det sedan kommer till motioner, interpellationer etc. är det inte för vår del flest som gäller, utan nyttan de gör för kommuninvånarna. De förslag för att minska otryggheten i kommunen som är högst på vår agenda, är tydligen inte ”your cup of tea” i prioriteringsordningen. Att (S) och (V) sedan i vår senaste interpellationsdebatt den 28/9 uttalar sig om att kameraövervakning inte gör någon nytta eller att jag använder mig av hotfulla/aggressiva texter i underlaget till min interpellation där jag endast förhåller mig till sanningen (om man inte ljuger behöver man ej heller komma ihåg vad man sagt). Ett gammalt talesätt är att ”prata med göingar på göingars vis” med andra ord; försköna inte bilden av hur verkligheten är och ser ut, utan säg precis som det är och vad folk i allra största mening i kommunen tycker.

Vår inställning när det gäller icke planerbar energi är att vi har inget emot solenergi på obrukbara marker. När det sedan gäller kärnkraft så är det i nuläget en icke fråga då det måste till en lagändring innan Tidöpartierna kan verka fullt ut. Kärnkraft som små, modulära rektorer (SMR), där forskarna i framtiden ser goda möjligheter, och var deras placering lämpligast ska vara är alltså en i nuläget en nationell fråga. Men fick vi frågan så skulle jag definitivt först fråga vad Göingeborna hade att säga i frågan, vilket även vindkraftsvurmarna borde göra.

Göte Färm (SD)

Oppositionsråd'

Härmed avslutas den här debatten mellan Sandra Frostensson (S) och Göte Färm (SD) på Kb/NSk:s insänarsidor.

Debattredaktören

Annons
Annons
Annons
Annons