Annons

Handlar om vetenskap, bara att förstå

En slutreplik till Sture Åström som försöker bita sig fast i sin vurm för koldioxid och sina vänner i Klimatsans, som vi alla vet står för en icke vetenskaplig bedömning om koldioxidens verkan och skadlighet i för stora mängder.
Klimatdebatt • Publicerad 1 februari 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Debatten om koldioxid rasar vidare.
Debatten om koldioxid rasar vidare.Foto: Linn Svensson

Han verkar inte förstå att på våren och tidig höst när det är kyligt så måste man hålla växthusen stängda. Vad händer i ett stängt rum när det är fyllt av växter? Jo, de tar åt sig all koldioxid som finns i luften. Det gör att till sist så kommer det att finnas en brist på koldioxid, som absolut är skadligt för växter. Därför tillför man koldioxid i stora industriella växthus för att växterna ska må bra. På sommaren när det blir för varmt så öppnar man dörrar och ventiler så att frisk utomhusluft passerar och svalkar växter och tillför koldioxid från luften och då stoppar man tillförseln av extra koldioxid. Eftersom hög värme också är skadligt för växter. Därav begreppet växthuseffekten.

Så hade Sture bara läst på och informerat sig om denna enkla teknik istället för att förvirra sig i klimatförnekare teorier så hade jag och många andra aldrig behövt rätta hans åsikter.

Annons

Att han inte har läst att grödor som vete, havre, ris, majs och så vidre har visat sig innehålla mindre näringsämnen och växer sämre när de får för mycket koldioxid bryr han sig inte om. Eftersom det är vetenskap, och det tror han inte på.

Läs mer och informera dig om vetenskap så slipper vi liknande diskussioner.

Ulf Nilsson

Medborgare

”Vad händer i ett stängt rum när det är fyllt av växter? Jo, de tar åt sig all koldioxid som finns i luften.”
Annons
Annons
Annons
Annons