GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hur många har fått böter för att ha parkerat för länge?

Jag läser idag en kritisk replik av Anita Rosengren, på min insändare i onsdags angående p-skivorna vid Kvantum i Åhus.
P-skiva • Publicerad 22 juni 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Debatten kring behovet av p-skivor utanför Ica Kvantum i Åhus fortsätter svalla.
Debatten kring behovet av p-skivor utanför Ica Kvantum i Åhus fortsätter svalla.Foto: Filip Edvardsson

Anita raljerar runt ta av skygglappar, att jag borde fått en tankeställare efter första boten, att bilförare ofta glömmer vilka regler som gäller med mera. Jag kan upplysa Anita om att jag under 20 år i mitt arbete körde över etthundratusen prickfria mil, utan skygglappar. Du skriver att man skall ta av dem när man startar bilen, bättre är väl att inte ha skygglappar alls, då kanske man ser tråkigheter som drabbar ärligt folk helt i onödan, vilket det faktiskt gör på parkeringen i Åhus.

Faktum är att det är en tvåtimmarsparkering, numera med p-skiva. Hur många av alla avgiftsbelagda har fått straff för att man stått mer än två timmar? Jag vågar påstå att det är nästan inga alls!

”Jag har sett ensamma föräldrar, stressade med små barn som skall ur bilen, ta med sig påsar till inköpen, leta fram en bricka till kundvagn med mera, som fått en gul lapp på bilen, när man handlat klart.”

Vakten cirkulerar ju runt platserna närmast butikerna och det är där man ser alla gula lappar på bilrutorna, alltså till folk som är kunder i butikerna och absolut inte står mer än två timmar.

Att glömma utan att göra det med vilje, är en ren mänsklighet. Jag har sett ensamma föräldrar, stressade med små barn som skall ur bilen, ta med sig påsar till inköpen, leta fram en bricka till kundvagn med mera, som fått en gul lapp på bilen, när man handlat klart.

Anita påstår att det kommer mer pengar i stadskassan. Gör det? Kanske inte ens till statskassan? Eventuellt till markägaren? Kanske Anita bor så nära Kvantum att hon kan gå dit, eller cykla? Bara att gratulera i så fall!

Roger Hildebrand

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.