Annons

Kommunen ska inte betala för bygge i vattensjuka Björklunda

Nu skall man dra igång byggandet i vattenhålet Björklunda igen. Fint namn förresten. Jag cyklade förbi där idag och där är en hel del små sjöar. Det är ett vattensjukt område.
Byggnation • Publicerad 3 april 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Björklunda, första etappen som ska bebyggas med bostäder i Hässleholm. Ett område mellan förlängningen av Maglegatan och Österåsgatan.
Björklunda, första etappen som ska bebyggas med bostäder i Hässleholm. Ett område mellan förlängningen av Maglegatan och Österåsgatan.Foto: Kristina Höjendal

Ankorna tycker att det är trevligt. Hur skall man lösa detta? Det blir som tunneln genom Hallandsåsen. Där sa man att det är vansinne att gräva en tunnel. Kan bli likadant här. Det skall, enligt artikeln i NSk läggas cirka 150 miljoner kronor på detta från kommunen. Jag kan ju säga direkt, att jag är inte speciellt road av att mina skattepengar, skall gå till detta.

Jag tycker att det finns viktigare saker att lägga pengarna på, eftersom det tydligen finns gott om pengar. Pengar kan exempelis läggas på våra gator i kommunen, där det finns många potthål och sprickor i gatorna. Även belysningen på gator och torg. Nu läste jag att man skall göra vid vissa gator, men det är inte tillräckligt.

Annons

Sen kan man lägga mer pengar på att nämnder och förvaltningar, så de inte behöver göra stora besparingar. Man behöver rationalisera i förvaltningarna, men det skall inte behöva drabba enskilda kommuninvånare och föreningar som bedriver ungdomsverksamhet.

Nu kommer vissa och säga att det inte är samma pengar man pratar om, för att det är två olika budgetar. En för drift och en för investeringar. Jag tror att de 150 miljoner kronorna hamnar under investeringar. Eftersom det är kommunens pengar och därmed skattebetalarnas, så borde man i detta fallet göra en omfördelning, så att mer hamnar på drift och mindre på investering.

Jag tycker att det som vill bygga på Björklunda, själva kan stå för alla kostnader. Kommunen kan bistå med marken, om man nu äger denna, men där skall man sätta punkt.

Mikael Björklund

Folkets Väl

”Eftersom det är kommunens pengar och därmed skattebetalarnas, så borde man i detta fallet göra en omfördelning, så att mer hamnar på drift och mindre på investering.”
Annons
Annons
Annons
Annons