Annons

Könsbyteslagen innebär en total galenskap

Kan inte låta bli att fundera på vad som händer med det svenska samhället? Efter att ha arbetat som barnmorska hela mitt yrkesverksamma liv och sett att barn som föds – endera föds som pojke eller flicka.
Kroppsuppfattning • Publicerad 4 april 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tonåringar har ofta en skev kroppsbild som ett könsbyte inte gör bättre, resonerar skribenten.
Tonåringar har ofta en skev kroppsbild som ett könsbyte inte gör bättre, resonerar skribenten.

Jag undrar nu vad det är för dumheter att man ska kunna byta kön både fysiskt med operationer och hormoner, eller juridiskt utan ordentlig utredning, allt eftersom ens känslor växlar? Det har ju dessutom visat sig att många av dom som bytt kön inte mår bättre och för dom som opererat sig är det ju irreversibelt – går inte att återställa – och medför ett lidande för den personen resten av livet om den ångrar sig.

Kan inte låta bli att göra en jämförelse med anorektiker – vilka jag stött på en del under årens lopp. Jag skulle vilja höra den läkare, psykolog, sjuksköterska eller annan vårdpersonal som håller med den tonåring normalt borde väga 50-55kg, men som väger 35 kg och ändå tycker att han/hon är för tjock.

Annons

Ingen sjukvårdspersonal skulle göra det! Dom både ser och förstår att tonåringen ifråga har en felaktig själv/kroppsbild och försöker hjälpa till att få den rätt. Det borde vara lite samma sak när det gäller könsbyte! En annan sak som borde oroa förespråkarna för juridiskt könsbyte är ju risken att våldtäktsmän, pedofiler på gym får fri tillgång till kvinnors och flickors omklädningsrum och duschar. Och vad tror våra makthavare händer då? Det vore inte fel om ni som förespråkar juridiskt könsbyte på så lösa grunder i ert nya lagförslag, tänker på konsekvenserna och använder lite sunt förnuft.

Birgitta Göransson

”Dom både ser och förstår att tonåringen ifråga har en felaktig själv/kroppsbild och försöker hjälpa till att få den rätt.”
Annons
Annons
Annons
Annons